Skrifttegnet 'Cha': The

Tilbage
til
Introduktionen


Til
LINKS


KURSUS I CHANOYU
JAPANSK THE CEREMONI
Pulvertheen afmåles ...


ved Søren M. Chr. Bisgaard
- udlært ved Urasenke Theskolen i Kyōto


Chanoyu, Chadō eller Japansk The Ceremoni er et meget omfattende studie, hvor der altid er mulighed for at lære mere både teoretisk og praktisk, og hvor der altid er mulighed for at forbedre sig.
Det er ikke noget man lige mestrer på et enkelt kursus, men noget man langsomt tilegner sig og gør til en del af sit liv gennem fortsatte studier og praktisk udøvelse.

Begynderkurset giver en generel indføring i emnet og tilstræber at deltagerne lærer de mest fundamentale praktiske ting, således at de ved kursets afslutning har en klar forståelse af, hvad det drejer sig om og går ud på. Det tilstiles, at alle deltagere bringes til at gennemføre den enkleste fuldbyrdige theceremoni, som de derefter kan fortsætte med hjemme på egen hånd.Pulvertheen piskes i varmt, rent kalkfrit vand ...


Undervisning i Chadō finder sted på traditionel vis i små hold på ideelt tre til højst fem deltagere. Et begynderkursus er normalt på to dages varighed og skal helst være fortløbende, som f.eks. over en weekend.
Undervisningen begynder kl. 10 og varer til kl. 17 med en times frokostpause fra 13 til 14. Om ønsket, kan det godt strækkes længere.
Der vil være opfølgende kurser, hvor de, der ønsker det, kan gå videre og dygtiggøre sig på et højere niveau.

Jeg vil skaffe de nødvendige undervisningsmaterialer samt the, kager, trækul mv. De enkelte deltagere skal anskaffe et minimum af udstyr til personlig brug under kurset og således, at de kan fortsætte hjemme efter kursets afslutning. Desuden skal de have to lærebøger på engelsk, rigt illustreret med detaljerede trin for trin instruktioner i billeder og tekst for, hvorledes alt gøres.Theen er parat til servering - og nydelse ...


Selve udstyret består af fukusa silkeklæde, sensu vifte, kaishi papir, chasen piskeris, chasen naoshi piskeris-tørrestand, chashaku theske, chakin linned, natsume lak thebeholder, samt en raku theskål.
De, der allerede har det nødvendige, behøver naturligvis ikke købe disse ting, men alle skal købe bøgerne. Inklusive forsendelse fra Japan bliver prisen på den samlede pakke 1100 kr., mens kursusafgiften for et to dages begynderkursus er 1500 kr.

Der er allerede et støt voksende antal personer i Danmark, som går op i Chadō med stor iver. Flere har eget udstyr, én endda et thehus, og andre tænker på at bygge et snart. Nogle mødes jævnligt med andre for at øve sig, lære af hinanden eller ganske enkelt for at drikke the sammen på rette vis.
Der har allerede fundet mange mindre og større Chadō arrangementer sted i Danmark, hvor de studerende har haft mulighed for at deltage, og dette vil fortsætte.


Chanoyu i Københavns indre by ...             Chanoyu i Gentofte ...


Alle studerende er med i en Google-gruppe: chadō, hvor der er mulighed for at udveksle erfaringer og give meddelelser til hinanden på en let måde.
Man kan købe både udstyr og the i Danmark.

Alle henvendelser bedes rettet via e-mail til:

s.bisgaard@gmail.com

Med venlig hilsen
Søren M. Chr. Bisgaard


Chanoyu undervisning i Jørgen Lunds Thehus i Herlev


Til Links

Tilbage til IntroduktionenRedigeret af Søren M. Chr. Bisgaard & Torsten Olafsson © 2006-2010
Design & layout: Torsten Olafsson - www.torstenolafsson.dk